ECS P55H-A رقيب ساده پوش!


 





 
تاکنون مدل هاي مختلفي از مادربوردهاي با چيپ ست P55 را بررسي کرده ايم و از آنجا که در عصر شبکه سعي مي کنيم تا همه محصولات شرکت هاي موجود در ايران را بررسي کنيم، اين بار به سراغ مادربوردي از شرکت ECS رفته ايم تا ببينيم اين مادربورد چه توانايي ها و ويژگي هايي را در اختيار کاربران قرار مي دهد. P55H-A ظاهري ساده دارد و در طراحي آن کاربران با بودجه محدود در نظر گرفته شده اند. اما بر خلاف ظاهر، نتايج تست هاي اين مادربورد جالب است و از اين نظر مي تواند به خوبي با مادربوردهاي گران قيمت اين سري رقابت کند( مقايسه نتايج با ديگر مادربوردها بر عهده شما).

طراحي و چيدمان قطعات
 

در اين مادربورد مانند ديگر محصولات اين شرکت، هدف اصلي ECS يعني توليد محصولات ارزان فراموش نشده است. البته اين به معني استفاده از قطعات بي کيفيت و نامناسب نيست و از قطعات استاندارد و مناسبي استفاده شده است. در اين مادربورد از خنک کننده هاي عجيب، دکمه هاي چراغ دار و بيست تا سي فاز مدار رگولاتور براي پردازنده خبري نيست. با اين حال، تمام خازن هاي روي مادربورد از نوع Solid State هستند و علاوه بر دکمه هاي روشن کردن، ريست و پاک کردن بايوس ( که ظاهري بسيار ساده دارند)، صفحه نمايشي براي بررسي وضعيت قطعات و سيستمي براي بهينه سازي توان مصرفي به نام Intelligent Power Saving وجود دارد. همچنين از آنجا که NVIDIA براي هر مادربوردي که بخواهد پشتيباني SLI داشته باشد، مبلغي را دريافت مي کند، براي کاهش هزينه ها در اين مادربورد پشتيباني از SLI حذف شده و تنها مي توان از دو کارت گرافيک ATI در حالت Crossfire استفاده کرد.
يک مدار رگولاتور شش فاز توان مورد نياز هسته هاي پردازشي و کنترلر حافظه مجتمع در داخل پردازنده را تأمين مي کند. دو خنک کننده ساده که با يکديگر در ارتباط نيستند، وظيفه خنک کردن اين بخش را بر عهده دارند و اغلب هنگام کار گرم مي شوند( تصوير 1). در کنار اين خنک کننده ها سه ديود نوري با حروف HLM ديده مي شوند. اين ديودها ميزان توان مصرفي توسط سيستم را نمايش مي دهند که هنگام انجام پردازش هاي سنگين، هر سه آن ها روشن مي شوند. با فاصله کمي از سوکت پردازنده، چهار اسلات حافظه قرار گرفته است.
حداکثر شانزده گيگابايت حافظه DDR3 2130 ( در حالت اورکلاک) مي توان روي اين مادربورد نصب کرد( در بخش ديگري از صفحه مشخصات اين مادربورد در وب سايت ECS، حداکثر DDR3 2200 نوشته شده است!). حافظه Kingmax DDR3 2200 ما توسط اين مادربورد شناخته نشد و مجبور شديم از اين حافظه در حالت DDR3 1333 براي اجراي تست ها استفاده کنيم.
در کنار کانکتور هشت پين eATX ، يک اتصال برق IDE نيز وجود دارد که براي تأمين برق مورد نياز رابط هاي PCI-E x16 مورد استفاده قرار مي گيرد. همان طور که گفته شد، تنها از حالت توسعه دهنده گرافيکي Crossfire مي توان در اين مادربورد استفاده کرد که اين مسئله تا حدودي مي تواند باعث نارضايتي دوستداران فناوري SLI شود. گيره هاي نگه دارنده کارت هاي گرافيک به نسبت مناسب هستند و فاصله مناسب بين آن ها، امکان دسترسي بهتر کارت گرافيک اصلي به هواي اطراف را فراهم مي کند( تصوير 2). باتري بايوس در ميان اين رابط ها قرار گرفته و البته با وجود يک دکمه و يک جامپر مخصوص پاک کردن بايوس، بعيد به نظر مي رسد به دسترسي اين باتري نيازي داشته باشيم. يک رابط PCI-E x1 ، يک رابط PCI-E x4 و دو رابط PCI نيز در اين مادربورد وجود دارند. خنک کننده ساده چيپ ست نيز به نسبت گرم است که مي توان بخشي از اين گرما را به کارت گرافيک HD 5970 مورد استفاده در تست اين مادربورد نسبت داد( تقريباً روي تمام مادربوردهاي اين شرکت از همين خنک کننده استفاده شده است). پايين خنک کننده دکمه هاي روشن کردن، ريست و صفحه نمايش وضعيت سيستم قرار دارد. رابط IDE نيز در اين مادربورد وجود دارد که وظيفه مديريت اين رابط و پورت eSATA قرار گرفته در پشت مادربورد بر عهده چيپ ست JMicron JMB 361 است( تصوير 3).در مجموعه رابط هاي پشت مادربورد، همچنان دو رابط PS/2 ديده مي شوند که به نظر من هنوز مورد نياز هستند. در کنار اين پورت ها دکمه ريست بايوس وجود دارد که گاهي اوقات به کار خواهد آمد. هشت پورت USB 2.0 ( قابل افزايش تا چهارده پورت)، يک پورت eSATA ، رابط شبکه گيگابيتي و خروجي صداي 7/1 کاناله به همراه خروجي S/PDIF ديگر اجزاي اين مجموعه را تشکيل مي دهند( تصوير 4).خروجي صدا توسط چيپ ست Realtek ALC888S و رابط شبکه به وسيله چيپ ست RTL8111DL پشتيباني مي شوند.
ساختار بايوس ساخت شرکت AMI اين مادربورد شبيه بايوس هاي Phoenix است. تنظيمات آن به نسبت سر راست بوده و امکانات اورکلاک آن نيز با آن که در حد مادربوردهاي مخصوص اورکلاک نيست، اما در حد خودش به نسبت مناسب است. يکي از مشکلاتي که در بايوس اين مادربورد مشاهده مي شد، گزينه Turbo Boost بود( اين موضوع بعد از به روز رساني بايوس نيز وجود داشت). با فعال کردن اين بخش ( که به فعال کردن Intel Speed Step نيازمند است)، در صورتي که به صفحات ديگر بايوس مراجعه کرده و دوباره به همين قسمت بر مي گشتيد، اين دو قسمت دوباره غير فعال مي شدند. ضريب نيز به صورت دستي قابل افزايش نبود و در نهايت هنگام اورکلاک بيشترين ضريب قابل دسترس ما بيست بود. البته اين مشکل به احتمال زياد با انتشار يک نسخه بهينه شده از بايوس برطرف خواهد شد.
در اين مادربورد يک سيستم عامل ساده بر پايه Linux به نام eJIFFY در نظر گرفته شده که مي توان بدون نياز به سيستم عامل ديگري از آن براي گفت و گو، ديدن تصاوير درون هارد ديسک کامپيوتر و دسترسي به اينترنت استفاده کرد. البته براي استفاده از آن بايد ابتدا آن را روي مادربورد نصب کنيد.

سيستم تست و نتايج
 

براي انجام تست از پردازنده Intel Core i5 750 ، خنک کننده Gelid Tranquillo، چهار گيگابايت حافظه DDR3 2200 شرکت Kingmax( که روي فرکانس 1333 مگاهرتز و زمان بندي XFX HD 5970، منبع تغذيه 1235 وات شرکت Green و هارد ديسک 320 گيگابايتي Western Digital استفاده کرديم. سيستم عامل ما Windows 7 و درايور کارت گرافيک در زمان تست نيز نسخه Catalyst 9.12 بوده است.

3D Mark Vantage
 

با وجودي که P55H-A يک محصول استاندارد است، اما توانست در برنامه 3D Mark Vantage به ترتيب در حالت هاي Performance و High امتيازهاي 18031 و 15252 را به دست آورد که در مجموع امتياز مناسبي است.

Pc Mark 2005
 

اين مادر بورد در برنامه Pc Mark 2005 امتياز کل 10710 را به دست آورد که با توجه به قطعات مورد استفاده امتياز مناسبي است ( به مقاله بررسي مادربورد Asus و Biostar مراجعه کنيد).

Cinebench R10
 

نتايج اين تست به نسبت خوب بوده، به طوري که در تست OpenGL امتياز 7888، در تست پردازش تک هسته پردازنده امتياز 3174 و هنگام فعال بودن تمام هسته ها امتياز 11172 به دست آمده است. مسئله اي که در اين تست ديده مي شد اين بود که در برنامه CPU-Z نشاني از فعال بودن Turbo Boost و افزايش ضريب پردازنده به 21 ديده نمي شد، با اين حال امتياز به دست آمده به نتايج ديگر مادربوردهاي P55 با قطعات مشابه نزديک بود.

HD Tune 2.55
 

جدول 1 نتايج حاصل از تست رابط SATA2 به کمک هارد ديسک و رابط USB2.0 با استفاده از حافظه فلش Team Group J100 را نشان مي دهد.

Everest Ultimate Edition 5.3
 

عدم پشتيباني از حافظه هاي پر سرعت باعث مي شود تا پهناي باند محدودي داشته باشيم و در نتيجه اين مادربورد در اين تست عقب تر از رقبايي قرار گيرد که از حافظه هاي سريع تر پشتيباني مي کنند( جدول 2).

WPrime 2.0
 

زمان محاسبه اين تست در مقايسه با موارد ديگر کمي بيشتر بود که مي توان آن را به Turbo Boost نسبت داد. با وجود اين، مادربورد P55H-A در تست 32 ميليون مدت زمان 11/793 و در تست 1024 ميليون مدت زمان 373/823 ثانيه را ثبت کرد. اين زمان در مادربورد P7P55 D Premium شرکت Asus به ترتيب 11/589 و 372/687 بود.

Crysis Warhead
 

محدوديت در پشتيباني از فرکانس بالاي حافظه هاي مختلف در بازي ها تأثيري ندارد و در اينجا شاهد نتايج خوبي از اين مادربورد هستيم که در کنار کارت گرافيک پر قدرت XFX HD 5970 به دست آمده است( نمودار 1).

Dirt 2
 

در اين بازي در حداکثر ميزان جزئيات تصوير و هشت مرحله Anti Aliasing و در دقت تصوير 1920* 1080 پيکسل، متوسط فريم 73/1 فريم در ثانيه به ثبت رسيد( در اين تست حداقل فريم ثبت شده نيز 64/2 فريم در ثانيه بود).

Stalker: Call of Pripyat
 

در اين بازي نيز ECS P55H-A نتايج خوبي را به ثبت رساند که مي توانيد نتيجه آن را در نمودار 2 مشاهده کنيد( البته در اين ميان نبايد قدرت بسيار بالاي کارت گرافيک را فراموش کنيد!).

اورکلاک
 

پردازنده Core i5 750 استعداد اورکلاک بسيار مناسبي دارد. با وجود مدار رگولاتور شش فاز اين مادربورد، توانستيم فرکانس پردازنده را به چهار گيگاهرتز برسانيم. عدم امکان افزايش ضريب به 21 باعث شد تا ضريب به بيست محدود شده و به همين دليل در فرکانس دويست مگاهرتز، فرکانس نهايي پردازنده به چهار گيگاهرتز محدود شود. در اين حالت مدار رگولاتور تقريباً داغ شده و تمامي ديودهاي نوري سيستم مديريت توان مصرفي روشن بود. در اين مرحله به ترتيب در هر فرکانس تست 32 و 1024 ميليون محاسبه Wprime را انجام داديم که نتايج آن را در نمودار 3 مشاهده مي کنيد.

منبع:عصر شبکه، شماره 103.